Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012
Hackers movies
Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012
Hackers profile
Βιβλιογραφία: Πληροφορική και εγκληματικότητα, R. Doswell, G. L. Simons, Δίαυλος
Εγκληματικό προφίλ
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Federal Business Opportunities, το FBI ελπίζει στη δημιουργία ενός προηγμένου εργαλείου που θα είναι σε θέση να χαρτογραφεί και να αναλύει όλα τα δεδομένα που είναι διαθέσιμα δημόσια στα κοινωνικά δίκτυα (Facebook, Twitter), έτσι ώστε να μπορεί να ανιχνεύει άμεσα όλες τις εν δυνάμει απειλές.
Πιο συγκεκριμένα, το FBI οραματίζεται την εφαρμογή να συλλέγει πληροφορίες από τα κοινωνικά δίκτυα και να τις τοποθετεί πάνω σε έναν ψηφιακό χάρτη επισημαίνοντας τις “ύποπτες” τοποθεσίες. Μεταξύ άλλων, ο χάρτης θα περιλαμβάνει τρομοκρατικά δεδομένα (τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο), τις τοποθεσίες όλων των προξενείων και των στρατιωτικών εγκαταστάσεων, τις καιρικές συνθήκες και την κίνηση στους δρόμους.
Επιπλέον η εφαρμογή θα παρέχει λειτουργία αναζήτησης, που βάσει λέξεων-κλειδιών θα σκανάρει άμεσα όλα τα δεδομένα των κοινωνικών δικτύων και θα μπορεί να ανιχνεύει ταυτόχρονα 10-20 διαφορετικές απειλές στο ίδιο παράθυρο. Η αναζήτηση θα γίνεται σε τουλάχιστον 12 διαφορετικές γλώσσες και θα παρέχει δυνατότητα ακριβούς μετάφρασης στα αγγλικά.
Πάντως, το ενδεχόμενο να παρακολουθεί μόνο τα δεδομένα που είναι διαθέσιμα στα κοινωνικά δίκτυα με τη συγκατάθεση των χρηστών είναι μάλλον απίθανο. Δύσκολα κάποιος τρομοκράτης ή εγκληματίας να μοιραστεί τις προθέσεις του για μελλοντική τρομοκρατική/εγκληματική ενέργεια στο Facebook, πόσο μάλλον έχοντας το προφίλ του ανοιχτό…
[πηγή digitaltrends]
Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012
Ο ποινικός κώδικας και οι συνήθεις ποινές σε: Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία, Ηνώμενο Βασίλειο, Ιταλία, Κύπρο, Αυστρία, Ελβετία και Η.Π.Α.
Στην Ελλάδα με τον ποινικό κώδικα του 1950 ο βιασμός του Π.Ν. διασπάστηκε σε τρία εγκλήματα: τον βιασμό (άρ.336), τον εξαναγκασμό σε ασέλγια (άρ. 337) και τέλος, την κατάχρηση σε ασέλγεια (άρ. 338). Στο μεν έγκλημα του βιασμού (άρ. 336) η προβλεπόμενη σεξουαλική πράξη ήταν μόνο η εξώγαμη, όπως ρητά ανεγράφη, συνουσία και θύμα μπορούσε να είναι μόνο γυναίκα ενώ στον εξαναγκασμό σε ασέλγεια (άρ. 337), που ετιμωρείτο με ηπιότερη ποινή, αρκούσε οποιαδήποτε ασελγής πράξη, εναντίον άντρα ή γυναίκας οπότε το θύμα μπορούσε να είναι και άντρας. Υπό την ισχή του ΠΚ άρχισε, σιγά-σιγά να καθιερώνεται η απόψη ότι προστατευόμενο έννομο αγαθό στο βιασμό είναι η γενετήσια ελευθερία.
Τομή στη ρύθμιση του βιασμού επέφερε ο ν. 1419/1984 με τον οποίο, πέρα από την “έξωση” των ηθών από το κεφάλαιο του ΠΚ, ενοποίησαν τα δύο εγκλήματα βιασμού σε ένα,ανεξαρτήτως πλέον φύλου του θύματος και σεξουαλικής πράξης. Με το νέο αυτό δίκαιο εξομοιώθηκε με τις άλλες ασελγείς πράξεις ενώ εισήχθη και ο ομαδικός βιασμός, ως διακεκριμένη μορφή του εγκλήματος. Τέλος, σημαντική εξέλιξη αποτέλεσε η (μεταγενέστερη) τροποποίηση του άρ. 336 του ΠΚ από το ν. 3500/2006, για την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας, με τον οποίο καταργήθηκε το στοιχείο του εξώγαμου στην συνουσία, ώστε, πλέον, να διώκεται ο βιασμός και όταν τελείται μεταξύ συζύγων.
Στην παράγραφο 177 του Γερμανικού ΠΚ, με τίτλο “σεξουαλικός εξαναγκασμός, βιασμός”, τιμωρείται όποιος, με βία ή απειλή επικείμενου κινδύνου ζωής ή υγείας ή εκμετάλλευση κάποιας αβοήθητης θέσης, εξαναγκάζει άλλον σε ανοχή ή επιχείρηση σεξουαλικών πράξεων (ποινή: φυλάκιση 1-15 χρόνια). Προβλέπονται, παράλληλα, ως επιβαρυντικές μορφές ο ομαδικός βιασμός καθώς και η ιδιαίτερη ταπείνωση του θύματος, ιδίως δε η σωματική διείσδυση(βιασμός). Τέλος, επίταση της, προβλέπεται για τη χρήση όπλου ή άλλου επικίνδυνου οργάνου ή αν η πράξη προκάλεσε κίνδυνο βαριάς σωματικής βλάβης.
Στη Γαλλία ως βιασμός περιγράφεται (άρ. 222-23ΓαλλΠΚ) κάθε μορφή σεξουαλικής διείσδυσης η οποία επιτυγχάνεται με χρήση βίας, εξαναγκασμού, απειλής ή αιφνιδιασμού (Ποινή: Φυλάκιση 15 χρόνια). Παράλληλα όμως προβλέπονται συνολικά δώδεκα απλώς επιβαρυντικές περιστάσεις (ποινή: Φυλάκιση 20 χρόνια)- αν προκλήθηκε ακρωτηριασμός ή διαρκής αναπηρία, αν το θύμα ήταν κάτω των 15 ετών, αν το θύμα ήταν ευάλωτος άνθρωπος, αν τελέστηκε από οικείο ή κηδεμόνα, αν τελέστηκε με κατάχρηση θέσης εξουσίας,ο ομαδικός βιασμός, η τέλεση με ένοπλη βία, αν επαφή μεταξύ δράστη-θύματος επετεύχθη με τη χρήση ενός τηλεπικοινωνιακού δικτύου, αν τελέστηκε λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού του θύματος, αν τελέστηκε κατά συρροή μαζί μ' ένα ή πολλούς άλλους βιασμούς άλλων θυμάτων, αν τελέστηκε από το σύζυγο, τον ερωτικό σύντροφο ή τον συμβαλλόμενο σε σύμφωνο συμβίωσης, αν τελέστηκε από πρόσωπο σε κατάσταση εμφανούς μέθης ή υπό την εμφανή επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Ως ιδιαίτερα επιβαρυντική περίσταση (ποινή: φυλάκιση 30 χρόνια) προβλέπεται ο θανατηφόρος βιασμός και ως ιδιαίτερα επιβαρυντική περίσταση (ποινή: Ισόβια κάθειρξη) αν πριν, κατά τη διάρκεια ή σε σχέση με την πράξη έλαβαν χώρα βασανισμοί ή ιδιαίτερα βάναυσες κακοποιήσεις.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο ως βιασμός τυποποιείται (Sexual Offences Act 2003, Section 1) η διείσδυση με το πέος στο αιδοίο, τον πρωκτό ή το στόμα, χώρις συναίνεση (ποινή: Ισόβια κάθειρξη). Ως ειδική μορφή προβλέπεται (Section 2 επίθεση με διείσδυση, ποινή:Ισόβια κάθειρξη) η σεξουαλική διείσδυση στο αιδίο, τον πρωκτό ή το στόμα με μέρος του σώματος ή κάποιο άλλο (μέσο) ενώ, τέλος, προβλέπεται (Section 3: σεξουαλική επίθεση, ποινή: Κάθειρξη μέχρι 10 χρόνια) και το σεξουαλικό άγγιγμα.
Στην Ιταλία προβλέπεται (άρ. 519 ΙταλΠΚ) η βασική μορφή του βιασμού (συνουσία με βία ή απειλή) και παράλληλα μια διευρυμένη μορφή του εγκλήματος η οποία περιλαμβάνει και: αποπλάνηση παιδιού,κατάχρηση ανηλίκου από συγγενή, κηδεμόνα,δάσκαλο κ.λ.π., κατάχρηση ανίκανου για αντίσταση ή, τέλος, εξαπάτηση ως προς το πρόσωπο. Εξάλλου στο άρ. 251 ΙταλΠΚ προβλέπεται ο εξαναγκασμός σε σεξουαλικές πράξεις, εκτός της συνουσίας, και τιμωρείται με ηπιότερες ποινές,
Στην Κύπρο προβλέπεται (άρ. 144 ΚυπρΠΚ) ως βιασμός η (παράνομη) συνουσία με γυναίκα χωρίς τη συναίνεση της, αν αυτή δόθηκε με βία ή φόβο ή πλαστοπροσωπία του συζύγου και τιμωρείται ως κακούργημα με φυλάκιση διά βίου.
Στην Αυστρία (άρ.201 ΑυστΠΚ) ο βιασμός θεμελιώνεται εξίσου στη συνουσία ή σε άλλες ομοειδείς πράξεις ενώ ως αυτοτελές έγκλημα προβλέπεται (άρ. 202 ΑυστρΠΚ) ο γενετήσιος εξαναγκασμός (γενετήσια πράξη). Τέλος προβλέπεται (άρ. 203 ΑυστΠΚ) μια προνομιούχα μορφή βιασμού (ελαφρυντικό) και κατ' έγλκηση δίωξη) όταν η πράξη τελείται εντός γάμου ή συμφώνου συμβίωσης.
Στην Ελβετία προβλέπεται (άρ. 189 ΕλβΠΚ) ο εξαναγκασμός σε σεξουαλική πράξη όταν ο δράστης χρησιμοποιεί απειλή, βία ή ψυχική πίεση ή καθιστά ανίκανο για αντίδραση το θύμα ή πράττει με ιδιαίτερη σκληρότητα. Προβλέπεται παράλληλα (άρ. 190, βιασμός) ο εξαναγκασμός γυναίκας σε ανοχή συνουσίας, με απειλή, βία, ψυχική πίεση ή πρόκληση ανικανότητας για αντίσταση (ποινή: φυλάκιση 1-10 χρόνια). Ως διακεκριμένη μορφή προβλέπεται η χρήση όπλου ή άλλου επικίνδυνου εργαλείου ή ιδιαίτερα σκληρή συμπεριφορά.
Τέλος στις Η.Π.Α. ο βιασμός συντίθεται από στοιχεία όπως η διείσδυση, η βία ενάντια στη βούληση ή η τέλεση χωρίς συναίνεση, ενώ, απαιτείται έμπρακτη αντίσταση του θύματος, στοιχείο το οποίο γίνεται αντικείμενο έντονης κριτικής. Παράλληλα ως ήπια μορφή βιασμού, σε σχέση με την διείσδυση, προβλέπεται το σεξουαλικό άγγιγμα το οποίο περιλαμβάνεται σε ειδικές ποινικοποιήσεις.
(πηγή: Αξιόποινες σεξουαλικές πράξεις, Άρθρα 336-353ΠΚ. Συγγραφείς: Νίκος Παρασκευόπουλος, Ευτύχης Φυτράκης. Εκδόσεις Σάκκουλα 2011)
Ποινική κύρωση
Η ποινή που προβλέπεται για το βιασμό είναι πρόσκαιρη κάθειρξη, ποινή η οποία μπορεί να κυμανθεί από τα 5 μέχρι τα 20 χρόνια στέρηση της ελευθερίας.Η επιλογή του νομοθέτη να προβλέψει την βαριά αυτή ποινή επιδοκιμάζεται γενικώς στην επιστήμη, ως ανάλογη της βαρύτητας του εγκλήματος - ερευνητικά, πάντως, καταγράφεται σημαντική απόκλιση, ανάμεσα στους άντρες και στις γυναίκες,ως προς την πρόσληψη αυτής της ποινής: οι γυναίκες αναμένουν/επιθυμούν αυστηρότερη από την προβλεπόμενη και οι άντρες ηπιότερη ποινή(!). Σημειώνεται εξάλλου ότι το αντίστοιχο πλαίσιο ποινής στις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες είναι χαμηλότερο. Επιπλέον, το μεγάλο εύρος του πλαισίου ποινής αφήνει χωρίς καθοδήγηση το δικαστή για τα κριτήρια που χρησιμοποιεί στην επιμέτρηση.Ποιος βιασμός και ποιος δράστης ταιριάζουν με την βαριά ποινή και ποιος με την ελαφριά; Τα γενικότερα κριτήρια του άρ. 79 του ΠΚ είναι βέβαιο ότι δίδουν τις απαντήσεις που χρειάζονται εδώ. Γι' αυτό ακριβώς το λόγο είναι προτιμότερο το σύστημα που έχουν υιοθετήσει ορισμένες χώρες (π.χ. Γερμανία, Γαλλία) με χαμηλότερη ποινή στο βασικό έγκλημα και πρόβλεψη πολλών επιβαρυντικών περιστάσεων ή διακεκριμένων μορφών σε διεθνές επίπεδο εξάλλου εντοπίζεται μια ισχυρή τάση για τη πρόβλεψη άλλων, πέραν δηλ. των ποινών "φυλάκισης", "μέτρων" προστασίας απέναντι στο δράστη εγκλήματος σεξουαλικής βίας, κυρίως δηλαδή τον βιασμό. Τα μέτρα αυτά κινούνται από τη θεραπεία του δράστη μέχρι την διαρκή επιτήρησή του και σίγουρα κινούνται στα ακραία όρια ενός φιλελεύθερου ποινικού συστήματος.
Οι επιβληθείσες ποινές για το βιασμό στην Ελλάδα έχουν ως εξής:
Ο Ελληνικός Ποινικός Κώδικας, σε αντίθεση με τον Γερμανικό, δεν προβλέπει επιβαρυντικές περιστάσεις ούτε κάποια προνομιούχα μορφή του βιασμού. Ως εκ τούτου, για την επιμέτρηση της ποινής θα πρέπει ο δικαστής, κατά το άρ. 79 κεφ.2-3 ΠΚ, να λάβει υπόψη τις περιστάσεις χρόνου, τόπου κ.λ.π. και τα αίτια που ώθησαν το δράστη στην εκτέλεση του εγκλήματος. Ειδικότερα, ο δικαστής θα πρέπει να κάνει μια συνολική εκτίμηση όλων των περιστάσεων για την αξιολόγηση της πράξης και του δράστη, ανεξάρτητα αν αυτά τα στοιχεία εμπεριέχονται στην αξιόποινη πράξη, την συνοδεύουν, προηγούνται ή έπονται αυτής. Εδώ εντάσσονται περιπτώσεις ελάσσονος αδίκου και ενοχής.
Ως προς τα υποκειμενικά στοιχεία της προσωπικότητας, θα ληφθεί υπόψην αν αυτά απέχουν από τον μέσο όρο των δραστών σεξουαλικής βίας. Δεν είναι όμως η διπλή αξιολόγηση των ίδιων στοιχείων, δηλαδή αρχικά για τη θεμελίωση του εγκλήματος και κατόπιν για την επιμέτρηση της ποινής. Επίσης στην επιμέτρηση δεν χωρούν ηθικολογικές κρίσεις, ιδίως αναφορικά με το θύμα και τις λοιπές επιλογές ζωής του (σεξουαλικές ή μη).
Επιβαρυντικά, ως προς το μέγεθος του αδίκου, θα λειτουργήσουν στοιχεία που συνοδεύουν: i)την πράξη εξαναγκασμού: η βαρύτητα της σωματικής βίας, η πολλαπλότητα των επιθέσεων, η βαναυσότητα του δράστη (άρ. 79 κεφ. 2β' και γ' συνδ. με κεφ. 3β' ΠΚ), ή ii)την σεξουαλική πράξη:το είδος και η τυχόν πολλαπλότητα της πράξης, η ταπείνωση του θύματος, η ιδιαίτερη βαρύτητα της ασελγούς πράξης, η πολλαπλή κακοποίηση, οι συνέπειες στο θύμα (π.χ. ψυχολογικές, συνέπειες, αυτοκτονία), η απόκτηση αφροδίσιου νοσήματος.
Ελαφρυντικά, αντίθετα θα πρέπει να ληφθούν υπόψη η μοναδική, σύντομη και μικρής σημασίας σεξουαλική επίθεση, η απουσία συνεπειών για το θύμα, η χαμηλής ένταση εξαναγκασμού, η κατανάλωση αλκοόλ που όμως δεν αίρει τον καταλογισμό, το γεγονός ότι ο δράστης ενήργησε από προηγούμενη "ανάρμοστη" συμπεριφορά του θύματος ή ότι αυτό είχε προσφερθεί να έλθει μαζί του σε σεξουαλική επαφή. Δεν θα λειτουργήσουν, όμως, ελαφρυντικά η κατάσταση σεξουαλικής ανάγκης του άντρα, που παλαιότερα εθεωρείτο κίνητρο βιασμού(!) ή η γνωριμία δράστη-θύματος, που είναι και η πιο συνήθης περίπτωση βιασμών.
(πηγή: Αξιόποινες σεξουαλικές πράξεις, Άρθρα 336-353ΠΚ. Συγγραφείς: Νίκος Παρασκευόπουλος, Ευτύχης Φυτράκης. Εκδόσεις Σάκκουλα 2011)
The Accused (1988)

The Accused είναι ένα Καναδικής παραγωγής δράμα, όπου πρωταγωνιστούν η Jodie Foster και η Kelly Gillis, σκηνοθετημένο από τον Jonathan Kaplan και σεναρίου Tom Topor.
Βασισμένο στην αληθινή ιστορία-βιασμό της Cheryl Araujo που πήρε χώρα στο "Big Dan's Bar" στο New Bedford, Massachusetts στις 6 Μαρτίου του 1983. Η ταινία είναι από τις πρώτες του Ηollywood που διαπραγματεύονται την αντιμετώπιση των βιασμών, από το δικαστικό σύστημα, την κοινωνία, τον κοινωνικό περίγυρο, το μετέπειτα στίγμα που συνοδεύει το θύμα και τέλος γίνεται μια σαφή νύξη για την "συνενοχή" του θύματος με το "προκλητικό του ντύσιμο και την συμπεριφορά του".
(πηγή: wikipedia)
Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012
Irreversible (2002)

Η ταινία προβάλλει ένα δεκάλεπτο στιγμιότυπο με τη σκηνή του βιασμού και ενός ανατριχιαστικού φόνου, εικόνες που προκάλεσαν μεγάλη αποστροφή. [...]
Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012
Rififi

Οι δράστες μπήκαν αρχικά στον ακάλυπτο χώρο διπλανής πολυκατοικίας και αφού άνοιξαν μια τρύπα στη μεσοτοιχία, εισέβαλαν στο κοσμηματοπωλείο.Στη συνέχεια άρπαξαν όσα κοσμήματα υπήρχαν στις προθήκες και διέφυγαν με λεία που, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, ανέρχεται στις 200.000 ευρώ.
Οι πιο μεγάλες ληστείες στην Ελλάδα: Από τα ριφιφί στα e-mail
Στην προσπάθειά τους να τον τρυπήσουν, ο συναγερμός ήχησε πολλές φορές. Ομως, τόσο οι αστυνομικοί όσο και οι υπεύθυνοι της τράπεζας τον απέδωσαν σε… βλάβη του συστήματος, αφού δεν έβλεπαν ίχνη διάρρηξης. Ετσι, οι δράστες έφτασαν στις 1.151 θυρίδες και άνοιξαν επιλεκτικά τις 301 από αυτές. Σύμφωνα με τις δηλώσεις των ιδιοκτητών τους, αφού η τράπεζα δεν μπορούσε να γνωρίζει το περιεχόμενο, κλάπηκαν μετρητά σε ελληνικά και ξένα χαρτονομίσματα, χρυσές λίρες, πλάκες χρυσού, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή, συναλλαγματικές και μετοχές, πολλές από τις οποίες ξέβρασε η… θάλασσα στη Βραυρώνα δύο μήνες αργότερα. Κάποιοι έκαναν λόγο και για μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, αλλά αυτό δεν μπορούσε να διασταυρωθεί. Η αξία των κλοπιμαίων κατά προσέγγιση ξεπερνούσε τα τρία δισεκατομμύρια δραχμές!
Banco Central do Brazil: Το «Μεγάλο Ριφιφί» αλά Βραζιλία



Διαβάστε περισσότερα: http://www.dinfo.gr/?p=24445#ixzz1gY2nR4lH
«Τα χέρια του έτρεµαν. Ειδικά για το χρηµατιστήριο από τις11 και ύστερα που άνοιξε, ήταν συνεχώς ανήσυχος και ζητούσε πληροφορίες για το πώς πηγαίνει», περιγράφει στα «ΝΕΑ» αστυνοµικός της ∆ίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήµατος. «Εκανα τις επιθέσεις γιανα κερδίσω τον σεβασµό των υπολοίπων χάκερ αλλά και γιατί τέτοιου είδους επιθέσεις µε εκφράζουν και ιδεολογικά. ∆εν είναι άλλωστε λίγο πράγµα να σε κυνηγάει το FBI και η Ιντερπόλ», είπε χθες ο νεαρός χάκερ. «Παρ’όλα αυτά, προσπάθησε πολλές φορές να µας πείσει πως όλος αυτός ο θόρυβος γύρω από το όνοµά του δεν είναι δικαιολογηµένος. “∆εν έχω το µυαλό που λένε πωςδιαθέτω”,ήταν οι κουβέντες του», λέει στα «ΝΕΑ» αστυνοµικός.
Μοναχοπαίδι, που από τα πρώτα χρόνια του γυµνασίου είχε «κολλήσει» µε τον υπολογιστήτου, είχε κρατήσει λίγες παρέες στον Αγιο ∆ηµήτριο. Την πρώτη σελίδα, όπως είπε στους αστυνοµικούς την έσπασε στα 13 του.
«Είδα τελικά πως δεν ήταν κάτι δύσκολο. Επίσης ήταν και ένας εύκολος τρόπος να βγάλω χρήµατα για εµένα και τη µητέρα µου», είπε σύµφωνα µε αστυνοµικές πηγές. Για το µόνο που δεν δίνει καµία εξήγηση είναι για ποιον λόγο είχε στο σπίτι του έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό µηχανισµό.
Η µητέρα του είχε σταµατήσει να δουλεύει τουλάχιστον τα τρία τελευταία χρόνια και τη συντηρούσε ο Αλέξανδρος, ο οποίος στο µεταξύ έχτιζε µια µικρή οικονοµική «αυτοκρατορία» µέσα από το σπίτι του, το οποίο σπανίως εγκατέλειπε. Μόνο στο ελληνικό χρηµατιστήριο διέθετε χαρτοφυλάκιο 48 µετοχών, ενώ τώρα η Επιτροπή για τη Νοµιµοποίηση παράνοµων εσόδων καλείται να διαπιστώσει το εύρος των οικονοµικών δραστηριοτήτων του 18χρονου χάκερ.
Η µεγάλη του «αγάπη» ήταν η δηµιουργία λογισµικών προγραµµάτων τα οποία διέθετε δωρεάν. Αυτά όµως λειτουργούσαν ως «δούρειοι ίπποι» στους υπολογιστές όπου εγκαθιστούνταν και υπέκλεπταν τα δεδοµένα των ανύποπτων χρηστών τους.
Από χθες σε διεθνή συνεργασία, διεξάγετα η έρευνα για τη συµµετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις που αφορούν σε διαδικτυακές επιθέσεις (τύπου DDoS), όπως παραβιάσεις τραπεζικών λογαριασµών µέσω του e-banking, λογαριασµών Paypal, λογαριασµών twitter, facebook και λοιπών µέσων κοινωνικής δικτύωσης.
«Πώς µε βρήκατε;», ήταν η µόνη ερώτηση που έκανε στους δέκα αστυνοµικούς οι οποίοι στις 6 το πρωί της Τετάρτης µπήκαν στο σπίτι του. Μόλις λίγη ώρα νωρίτερα είχε κλείσει τον υπολογιστή του. Οι αστυνοµικοί τού περιέγραψαν το µοιραίο του λάθος έναν µήνα πριν όταν «καρφώθηκε» από τον proxy server που χρησιµοποιούσε για τις κυβερνοεπιθέσεις του. Ακουσε σκεπτικός το πώς έφτασαν οι αστυνοµικοί στα ίχνη του και τους ακολούθησε χωρίς να προβάλει καµία αντίσταση.
ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ. Χθες το πρωί ο πρώτος αµερικανός αξιωµατούχος του FBI βρέθηκε στην Κατεχάκη, έδωσε συγχαρητήρια στον Μάνο Σφακιανάκη, προϊστάµενο της ∆ίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήµατος της Ασφάλειας Αττικήςκαι προανήγγειλε την άφιξη κλιµακίου συναδέλφων του από την Ουάσιγκτον. Στην ανακρίτρια θα σταλεί και το κατηγορητήριο των αµερικανικών Αρχών για τις κυβερνοεπιθέσεις που δέχτηκαν από τον n-splitter όπως ήταν τοψευδώνυµο µετο οποίο ο Αλέξανδρος υπέγραφε τα ηλεκτρονικά χτυπήµατα του.
Στην Κατεχάκη θεωρούν δεδοµένο πως οι Αµερικανοί θα ζητήσουν την έκδοση του Αλέξανδρου στις ΗΠΑ. Αντίστοιχη κίνηση περιµένουν οι ελληνικές Αρχές και από τη Γαλλία. Αλλωστε οι Γάλλοι προηγούνται χρονικά στο κυνήγι του Αλέξανδρου, ο οποίος σε ηλικία 15ετών είχε καταφέρει να σπάσει τη σελίδα της Ιντερπόλ, τα κεντρικά γραφεία της οποίας βρίσκονται στη Λυών. «Η πρώτη φορά που µας ήρθε σήµα για τον εντοπισµό του ήταν τον Φεβρουάριο του 2008, όταν στην κεντρική σελίδα της Ιντερπόλ άφησε την ηλεκτρονική του υπογραφή. Τον Φεβρουάριο του 2009 η Ελληνική Αστυνοµία δέχθηκε σήµα και από τις αµερικανικές Αρχές που ζητούσαν τον εντοπισµό του n-splitter για την επίθεση εναντίον κυβερνητικών σελίδων», αναφέρει ανώτερος αξιωµατικός της ΕΛ.ΑΣ. Σκέψεις για την αξιοποίηση του 18χρονου, που θεωρείται αυθεντία στον κόσµο των χάκερ κάνει και η ΕΛ.ΑΣ., η οποία και στο παρελθόν είχε προσφέρει µια αντίστοιχη συνεργασία σε φοιτητή του Πολυτεχνείου Ξάνθης ο οποίος είχε συλληφθεί για χάκινγκ σε σελίδες ελληνικών υπουργείων.


Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012
21 Crime movies
Σκηνοθέτης: Martin Scorsese
Robert De Niro, Ray Liotta και Joe Pesci
The Godfather (1972)
Σκηνοθέτης: Francis Ford Coppola
Marlon Brando, Al Pacino και James Caan
The Godfather: Part II (1974)
Σκηνοθέτης: Francis Ford Coppola
Al Pacino, Robert De Niro και Robert Duvall
Scarface (1983)
Σκηνοθέτης: Brian De Palma
Al Pacino, Michelle Pfeiffer και Steven Bauer
"Say hello to my little friend"
City of God (2002)
Σκηνοθέτης: Fernando Meirelles, Kátia Lund
Alexandre Rodrigues, Matheus Nachtergaele και Leandro Firmino
Pulp Fiction (1994)
Σκηνοθέτης: Quentin Tarantino
John Travolta, Uma Thurman και Samuel L. Jackson
"And you will know I am the Lord when I lay my vengeance upon you."
The Usual Suspects (1995)
Σκηνοθέτης: Bryan Singer
Kevin Spacey, Gabriel Byrne και Chazz Palminteri
“Who is Keyser Soze?”
Reservoir Dogs (1992)
Σκηνοθέτης: Quentin Tarantino
Harvey Keitel, Tim Roth και Michael Madsen
Bonnie and Clyde (1967)
Σκηνοθέτης: Arthur Penn
Warren Beatty, Faye Dunaway και Michael J. Pollard
Dog Day Afternoon (1975)
Σκηνοθέτης: Sidney Lumet
Al Pacino, John Cazale και Charles Durning
“Kiss me. When I'm being fucked, I like to get kissed a lot”
The Element of Crime (1984)
Σκηνοθέτης: Lars von Trier
Michael Elphick, Esmond Knight και Me Me Lai
“Water, water everywhere, but not a drop to drink”
The Sting (1973)
Σκηνοθέτης: George Roy Hill
Paul Newman, Robert Redford και Robert Shaw
“- He's not as tough as he thinks.
- Neither are we.”
Chinatown (1974)
Σκηνοθέτης: Roman Polanski
Jack Nicholson, Faye Dunaway και John Huston
“You've got a nasty reputation, Mr. Gittes. I like that.”
The Maltese Falcon (1941)
Σκηνοθέτης: John Huston
Humphrey Bogart, Mary Astor και Gladys George
Once Upon a Time in America (1984)
Σκηνοθέτης: Sergio Leone
Robert De Niro, James Woods και Elizabeth McGovern
“- You dancing?
- You asking?
- I'm asking.
- I'm dancing.”
Heat (1995)
Σκηνοθέτης: Michael Mann
Al Pacino, Robert De Niro και Val Kilmer
“I will not hesitate. Not for a second.”
Leon (1994)
Σκηνοθέτης: Luc Besson
Jean Reno, Gary Oldman και Natalie Portman
“Can we try with real bullets now?”
The Big Sleep (1946)
Σκηνοθέτης: Howard Hawks
Humphrey Bogart, Lauren Bacall και John Ridgely
“-You're cute.
-I'm getting cuter every minute.”
Dobermann (1997)
Σκηνοθέτης: Jan Kounen
Vincent Cassel, Tchéky Karyo και Monica Bellucci
“Welcome to reality baby.”
Los olvidados (1950)
Σκηνοθέτης: Luis Buñuel
Alfonso Mejía, Roberto Cobo και Estela Inda
“Just now you remember that I'm your son.”
Butch Cassidy and the Sundance Kid (1969)
Σκηνοθέτης: George Roy Hill
Paul Newman, Robert Redford και Katharine Ross
“Think ya used enough dynamite there, Butch?”
Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012
Satan's Super Sweet 16
Ο σατανας αποφασιζει να κανει ενα παρτυ οπως τα διασημα sweet sixteen parties γενεθλιων, τη μερα του Halloween. Θετει υπευθυνους για την τουρτα γενεθλιων του τρεις πασιγνωστους serial killers,το Jeffrey Dahmer, τον Ted Bundy και τον John Wane Gayse...
http://www.southparkstudios.com/full-episodes/s10e11-hell-on-earth-2006
Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012
Κατι διαφορετικο!
http://face-and-emotion.com/dataface/visage/about_visage.jsp
Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012
Rififi & kidnapping movies
Du rififi chez les hommes (original title)
Σκηνοθέτης: Jules Dassin
Jean Servais, Carl Möhner και Robert Manuel
“You're not the only one that had an unhappy childhood”
Man on Fire (2004)
Σκηνοθέτης: Tony Scott
Denzel Washington, Christopher Walken και Dakota Fanning
“Forgiveness is between them and God. It's my job to arrange the meeting”
The Nightmare Before Christmas (1993)
Σκηνοθέτης: Henry Selick
Danny Elfman, Chris Sarandon και Catherine O'Hara
“Eureka! This year, Christmas will be - OURS!”
Ransom (1996)
Σκηνοθέτης: Ron Howard
Mel Gibson, Gary Sinise και Rene Russo
“God be with you, because nobody else on this Earth will be.”
Fargo (1996)
Σκηνοθέτης: Joel Coen
William H. Macy, Frances McDormand και Steve Buscemi
“I just need money.”
Taken (2008)
Σκηνοθέτης: Pierre Morel
Liam Neeson, Maggie Grace και Famke Janssen
“Where is she?”
Oldboy (2003)
Σκηνοθέτης: Chan-wook Park
Min-sik Choi, Ji-tae Yu και Hye-jeong Kang
“Even though I'm no more than a monster - don't I, too, have the right to live?”
The Collector (1965)
Σκηνοθέτης: William Wyler
Terence Stamp, Samantha Eggar και Mona Washbourne
Funny Games (1997)
Σκηνοθέτης: Michael Haneke
Susanne Lothar, Ulrich Mühe και Arno Frisch
“-Why are you doing this to us?
-Why not?”
Funny Games U.S. (2007)
Σκηνοθέτης: Michael Haneke
Naomi Watts, Tim Roth και Michael Pitt
“-Why don't you just kill us?
-You shouldn't forget the importance of entertainment.”
Ριμέικ της ταινίας του Haneke, Funny Games του 1997.
The Disappearance of Alice Creed (2009)
Σκηνοθέτης: J Blakeson
Gemma Arterton, Eddie Marsan και Martin Compston
“Wake up Ms. Creed, it's breakfast time!”
Saw (2004)
Σκηνοθέτης: James Wan
Cary Elwes, Leigh Whannell και Danny Glover
“Congratulations. You are still alive. Most people are so ungrateful to be alive. But not you. Not anymore.”
London to Brighton (2006)
Σκηνοθέτης: Paul Andrew Williams
Lorraine Stanley, Georgia Groome και Johnny Harris
“Are we gonna go to jail?”
An American Crime (2007)
Σκηνοθέτης:Tommy O'Haver
Ellen Page, Hayley McFarland και Nick Searcy
“There are things in life we have to do, whether we like it or not.”
Cape Fear (1991)
Σκηνοθέτης:Martin Scorsese
Robert De Niro, Nick Nolte και Jessica Lange
“You learn about loss.”
Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012
serial killers movies
The Silence of the Lambs (1991)
Σκηνοθέτης: Jonathan Demme
Jodie Foster, Anthony Hopkins και Scott Glenn
“Well, Clarice - have the lambs stopped screaming?”
http://www.youtube.com/watch?v=lQKs169Sl0I
Se7en (1995)
Σκηνοθέτης: David Fincher
Morgan Freeman, Brad Pitt και Kevin Spacey
“The Lord works in mysterious ways.”
Τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα: λαιμαργία, φθόνος, λαγνεία, περηφάνια, οκνηρία, απληστία και οργή.
http://www.youtube.com/watch?v=J4YV2_TcCoE
Zodiac (2007)
Σκηνοθέτης: David Fincher
Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr. και Mark Ruffalo
“I am not the Zodiac. And if I were, I certainly wouldn't tell you.”
Ένας σκιτσογράφος του Σαν Φρανσίσκο γίνεται ερασιτέχνης ντέτεκτιβ με εμμονή τον εντοπισμό του δολοφόνου Zodiac.
http://www.youtube.com/watch?v=bEvnwKFUnI0
Citizen X (1995)
Σκηνοθέτης: Chris Gerolmo
Stephen Rea, Donald Sutherland και Max von Sydow
"There are no serial killers in the Soviet state...
It is a decadent, Western phenomenon."
http://www.youtube.com/watch?v=XYtvCXrVsrM
From Hell (2001)
Σκηνοθέτης: Albert Hughes, Allen Hughes
Johnny Depp, Heather Graham και Ian Holm
“Hell, Netley. We are in hell.”
Jack The Ripper. Βικτωριανό Λονδίνο σε μια ταινία με αντικρουόμενες κριτικές.
http://www.youtube.com/watch?v=yw8US3gS37w
The Boston Strangler (1968)
Σκηνοθέτης: Richard Fleischer
Tony Curtis, Henry Fonda και George Kennedy
“But... I don't belong here.... I-I guess everybody says that, don't they?”
http://www.youtube.com/watch?v=l48RxxhjhqM
Summer of Sam (1999)
Σκηνοθέτης: Spike Lee
John Leguizamo, Adrien Brody και Mira Sorvino
“Kill. Kill. Kill.”
Φόνοι ζευγαριών, που είχαν την ατυχή έμπνευση να παρκάρουν σε σκοτεινά δρομάκια, από τον "Son of Sam" στην Νέα Υόρκη το καλοκαίρι του 1977. Ο Spike Lee εστιάζει στους κατοίκους μιας γειτονιάς στο South Bronx, στο φόβο και την δυσπιστία του ενός προς τον άλλο.
http://www.youtube.com/watch?v=0a-E4Q9CHSk
Natural Born Killers (1994)
Σκηνοθέτης: Oliver Stone
Woody Harrelson, Juliette Lewis και Tom Sizemore
“You still like me now, Jack?”
Ένα ζευγάρι ψυχοπαθών δολοφόνων «αγιοποιείται» από τα ΜΜΕ. Η ιδέα του σεναρίου είναι του Ταραντίνο.
http://www.youtube.com/watch?v=4_67t6I_beg
Henry: Portrait of a Serial Killer (1986)
Σκηνοθέτης: John McNaughton
Michael Rooker, Tracy Arnold και Tom Towles
“Yeah. I killed my mama. One night. It was my 14th birthday. She was drunk, and we had an argument. She hit me with a whiskey bottle. I shot her. I shot her dead.”
Το πορτρέτο του serial killer, Henry Lee Lucas.
http://www.youtube.com/watch?v=IU3P6WXzvXU
Dahmer (2002)
Σκηνοθέτης: David Jacobson
Jeremy Renner, Bruce Davison και Artel Great
“On February 15, 1992 in Milwaukee, Wisconsin, Jeffrey Lionel Dahmer was convicted of 15 counts of murder and sentenced to 937 years of federal prison.”
Η ιστορία του serial killer Jeffrey Dahmer, που σκότωσε και έφαγε 15 αγόρια.
http://www.youtube.com/watch?v=kf0bhz5CUC8
To Catch a Killer (1992)
Σκηνοθέτης: Eric Till
Brian Dennehy, Michael Riley και Margot Kidder
“Explanations are just a fiction to make us feel safe. Because if it cant be explained, then its just meaningless chaos. It could touch any one of us at any moment. Which is exactly what it is.”
Η ταινία παρουσιάζει την ιστορία του John Wayne Gacy που βίασε και σκότωσε πάνω από 30 νεαρά αγόρια.
http://www.youtube.com/watch?v=QM1wJDbJyzs
The Bone Collector (1999)
Σκηνοθέτης: Phillip Noyce
Denzel Washington, Angelina Jolie και Queen Latifah
“Hmm?”
H Angelina Jolie κυνηγά έναν serial killer.
http://www.youtube.com/watch?v=w4z4Xsp-bos
Kiss the Girls (1997)
Σκηνοθέτης: Gary Fleder
Morgan Freeman, Ashley Judd και Cary Elwes
“He's Don Juan on one side and Josef Mengele on the other.”
Ο Morgan Freeman κυνηγά έναν serial killer.
http://www.youtube.com/watch?v=ग़्द४एन्प्त९ड
No Country for Old Men (2007)
Σκηνοθέτης:Ethan Coen, Joel Coen
Tommy Lee Jones, Javier Bardem and Josh Brolin
“Would you hold still, please, sir?”
http://www.youtube.com/watch?v=1YLfpDBzhFI